Jukka Salminen: Polkupyörällä maailman ympäri

/ 1 Comment

Suomenkielisiä pyörämatkailukirjoja julkaistaan harvakseltaan, mutta nyt nojatuolimatkailijoita hemmotellaan. Naantalista lähtöisin oleva Jukka Salminen on saanut työstettyä vuosien varrella kertyneistä matkatarinoistaan täysimittaisen kirjan. Maailmanmatkaaja Salmisen kokemukset eri maanosissa kiinnostavat varmasti kaikkia pyörämatkailusta innostuneita, sillä kirjaa lukiessa tutuksi tulevat sekä pyörämatkailijan arki ja ongelmat että ihmisten kohtaamiset ja muut hienot hetket.

Jukka Salminen on aloittanut matkansa uudelleen ja polkee tällä hetkellä täyttä päätä Etelä-Amerikassa. Ostamalla kirjan suoraan tekijältä voit tukea hänen matkaansa. Kirjan voi tilata postitse tai noutaa Helsingistä, Turusta tai Naantalista.

 

Jukka Salminen: Polkupyörällä maailman ympäri

Jukka Salminen: Polkupyörällä maailman ympäri

Jukka Salminen: Polkupyörällä maailman ympäri

Nuoren miehen päähänpistosta alkanut uskomaton pyörämatka kuljetti Jukka Salmisen viiden maanosan halki. Mitä erilaisimmilla teillä poljetut 61 000 kilometriä veivät Salmisen mm. Indonesian tulivuorille, Australian aavikolle, Kambodžan viidakkoon, Himalajan vuoristoon, Intian ruuhkaisille kaduille, Maasaimaan savannille ja Kalliovuorten korkeuksiin. Uupumaton pyöräilijä kohtasi matkallaan sadetta ja aurinkoa, hymyjä ja kivitystä, kipua ja keveyttä ja tiestä kotiin tuli hänen kotinsa.

Jukka Salminen lähti matkaan koulunpenkiltä, vain kesätyörahat taskussaan. Maailmanympärimatka oli parikymppisen Salmisen ensimmäinen ulkomaanmatka omin päin. Kuuden vuoden seikkailusta syntynyt upeasti kuvitettu matkakirja on myös elämänmakuinen ja ajatuksia herättävä kasvutarina.

Jukka Salminen (s. 1982) päätti pitää välivuoden maantieteen opinnoista pitkään jatkuneen unettomuuden vuoksi. Suunniteltu Kaakkois-Aasian matka vaihtui vain hieman ennen lähtöä kuuden vuoden pyörämatkaksi maailman ympäri.

Kirjan kustantaja – Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Nidottu. 368 s.
140 valokuvaa
ISBN 978-952-222-448-4

  1. 1.2.2014

    Subbahoe

    Tilasin äskettäin ja tilausvahvistuksessa oli kirja (#123). Onko tosiaan vasta sadaskahdeskymmeneskolmas myyty kappale, vai ymmärsinkö väärin? Innolla kuitenkin jään odottelemaan kyseisen teoksen saapumista.

Leave a comment

Facebook

Pikavalikko

Yhteistyössä