Matkavakuutus

Jokaisen omatoimisen matkailijan on syytä pohtia matkavakuutuksen hankkimista. Matkavakuutus on pitkälle yhtäjaksoiselle matkalle otettuna kallis sijoitus, joten vakuutuksen ehdot kannattaa tutkia tarkasti läpi.

Vakuutuksissa on usein rajoitus matkan kestolle, joten se kannattaa selvittää ensimmäisenä. Vuoden yhtäjaksoiselle matkalle saa kyllä vakuutuksen, mutta siitä joutuu maksamaan huomattavasti tavallista vakuutusta enemmän. Selvittämisen arvoista on myös se, että voiko vakuutusta jatkaa tarvittaessa matkan aikana.

Kannattaa tarkistaa korvaako vakuutus pyörämatkalla sattuneessa onnettomuudessa syntyneet vahingot. Jotkut vakuutusyhtiöt saattavat pitää pyörämatkailua extremelajina ja sulkea sen matkavakuutuksen ulkopuolelle tai periä lisämaksun sen sisällyttämisestä vakuutuksen piiriin.

Joidenkin vakuutusten ehdoissa voi olla rajoituksia alueiden (kriisialueet) tai vaativan maaston suhteen (vuoristo, aavikko tms.).

Pyörän vakuuttaminen

Monet matkapyöräilijät jättävät pyörän vakuuttamatta. Erillisestä vakuutuksesta voi olla hyötyä varkaustapauksessa tai onnettomuuden sattuessa. Vakuutus voi myös korvata lennolla rikkoutuneen pyörän.

Facebook

Pikavalikko

Yhteistyössä