Pakkaaminen

Tältä sivulta löydät vinkkejä pakkaamiseen.

  1. Pakatessasi varusteita sivulaukkuihin jaa paino tasaisesti laukkujen kesken. Pyörä on ajettaessa vakaampi, kun molemmilla puolilla on yhtä paljon painoa. Jos käytät sekä etu- että takalaukkuja, yritä jakaa lasti siten, että taakse tulee hieman enemmän painoa. Ohjattavuus kärsii, jos pyörä on pahasti takapainoinen. Tämän huomaa etenkin tiukoissa mutkissa. Kovaa vauhtia alamäkeen mentäessä väärin pakattu pyörä voi olla vaarallinen.
  2. Reppu selässä ajaminen ei ole pidemmän päälle miellyttävää. Raskas reppu selässä väsyy nopeammin. Jos tarvitset sivulaukkujen lisäksi reppua, sinulla on todennäköisesti liikaa tavaraa.
  3. Valitse mukaan otettavat varusteet huolellisesti. Mieti tarkkaan mitä tarvitset matkallasi ja jätä ylimääräinen paino pois. Kannattaa esimerkiksi ottaa mukaan vaatteita, jotka ovat monikäyttöisiä.
  4. Pakkaa pyöräillessä mahdollisesti tarvittavat varusteet siten, että ne ovat helposti saatavilla. Esimerkiksi sadevaatteet kannattaa pakata päällimmäiseksi jos sadetta on odotettavissa. Myös teltta kannattaa pakata siten, että sen voi pystyttää nopeasti tarvittaessa.
  5. Pakkaa kaikki arvokkaat ja helposti vahingoittuvat tavarat vedenpitäviin pusseihin. Kaikki pyörälaukut eivät ole vedenpitäviä, joten arvotavarat kannattaa suojata kosteudelta. Myös teltta ja makuupussi ovat mukavampia silloin, kun ne ovat kuivia.
  6. Erottele kosteat ja kuivat varusteet toisistaan ja pakkaa ne eri laukkuihin. Kannattaa olla järjestelmällinen, jotta pakkaus sujuu hyvin väsyneenäkin.
  7. Ohjaustankolaukkuun on kätevää pakata pyöräillessä tarvittavat pienet tavarat. Sinne voi myös pakata arvotavarat kuten rahat, passin, mp3-soittimen ja kameran. Tankolaukun saa otettua helposti mukaan esimerkiksi kauppaan mentäessä.
  8. Pidä mukana listaa varusteistasi ja tarkista se aina pakkaustilanteessa.

Facebook

Pikavalikko

Yhteistyössä