Pinion haastaa Rohloffin

/ Leave a comment

Retkipyörien tekniikka on kehittynyt hitaasti viime vuosina. Venettä ei ole hirveästi keinutettu ja siihen on olemassa järkeviä syitä. Ensimmäinen syy on oletettavasti taloudellinen. Retkipyörien markkinat ovat pienet verrattuna maantie- ja maastopyöriin eikä suuria valmistajia välttämättä kiinnosta panostaa pyörämallien kehittämiseen. Toiseksi järkiperuste – hyväksi havaitut ja yleisesti käytössä olevat osat ovat melko luotettavia ja ne on mahdollista huoltaa tai pahimmassa tapauksessa korvata pienellä vaivalla reissun päällä. Kolmas syy on se, että pyörämatkailijat ja retkipyörien ystävät haluavat usein perinteitä kunnioittavia (ja tyylikkäitä!) osia pyöriinsä.

Komponenttiteknologian terävintä kärkeä retkipyörien osalta on jo pitkään edustanut Rohloff -vaihteisto. Nyt Rohloff on saanut varteenotettavan haastajan Eurobike-messuilla esitellystä Pinion P1.18 -vaihdelaatikosta. Eurooppalaiset pyörävalmistajat ovat vakuuttuneet uudesta vaihteistosta ja lähteneet mukaan esittelemällä omat Pinion-mallinsa ensi vuodelle. Pinionin innovaatiot saivat ansaittua huomiota, kun Tout Terrain Silkroad Xplore voitti Eurobiken Gold Awardin retkipyöräsarjassa.

Pinion 1.18

Idea vaihteistoon ei ole lähtenyt amatöörien käsistä, sillä Pinionin kehittäjät ovat aiemmin Porchella vaihteiston parissa työskennelleitä insinöörejä. Yksinkertaisuudessaan Pinion on tiivis kammissa sijaitseva vaihdelaatikko, jonka sisällä hammasrattaat ovat ”öljykylvyssä”. Pinionin käyttö edellyttää sille sopivaa runkoa eli vaihdelaatikkoa ei saa sovitettua perinteiseen runkoon.

 

Ominaisuuksia

• 18 vaihdetta tasaisella 11.5% vastuksen kasvulla. Pienemmät välit vaihteiden välillä Rohloffiin verrattuna. (13.6%)
• 636% ero kevyimmän ja raskaimman vaihteen välillä. Suurempi kuin perinteisellä 30-vaihteisella (maksimi 620%), Rohloffilla (530%) tai Shimano Alfinella (409%).
• 54 mm ketjulinja. Sama kuin Rohloffilla.
• Suositeltu öljynvaihto 10 000 kilometrin (tai vuoden) välein. Vaihteiston testattu elinikä yli 60 000 kilometriä.
• Vaihdelaatikko kiinnittyy runkoon kuudella ruuvilla.
• Systeemin paino on 3064g sisältäen vaihdelaatikon, kammet ja takanavan.
• 174mm Q-factor (kammesta kampeen leveys)

 

Miksi Pinion?

Pinion-vaihdelaatikko on varteenotettava vaihtoehto kalliimmissa retkipyörissä yleistyneelle Rohloff-systeemille. Molemmat järjestelmät haastavat perinteisen vaihteiston, sillä ne ovat täysin tiiviitä lialta suojattuja järjestelmiä ja siten parhaimmillaan huoltovapaita. Ne eivät vaadi juurikaan säätämistä ja ne ovat pitkäikäisiä. Molemmat vaihteistot on mahdollista muuttaa tarvittaessa hihnavetoisiksi. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, koska näillä vaihteistoilla ketjun rahina vaihdettaessa on muutenkin historiaa.

Pinion soveltuu hyvin myös maastopyöriin, sillä maastossa alhaisesta painopisteestä ja pyörän keskelle sijoittuvasta painosta on hyötyä. Pinionilla varustetussa maastopyörässä ei ole suuria eturattaita ja siten enemmän maavaraa. Takapakkakaan ei ota osumaa kiviin tai juurakkoon, sillä sitä ei ole.

Perinteisten vaihteistojen etuina ovat yhä halvempi hinta, varaosien saatavuus, ammattitaitosen huollon yleisyys ja komponenttien keveys.

 

Paino

Pinion -vaihdelaatikko painaa hieman enemmän Rohloff-systeemiin verrattuna. Perinteiseen vaihteistoon verrattuna se painaa noin kilon enemmän. Kun otetaan huomioon erikoisvalmisteisesta rungosta kertyvä lisäpaino, kokonainen pyörä painaa 500-800g enemmän kuin Rohloffilla varustettu vastaava retkipyörä ja 1200-1500g enemmän kuin Shimano XT -vaihteistolla varustettu vastaava retkipyörä. Pyörävalmistaja Patrian mukaan Pinionille valmistettu runko painaa 100-300g perinteistä retkipyörän runkoa enemmän drop outeista ym. riippuen.

Rohloff: Rohloff napa ja vaihtaja (1985g), XT kammet, keskiö ja eturatas (760g), vaijerit (250g) = ~2995g

Perinteinen vaihteisto: Shimano XT kammet ja keskiö (863g), vivut ja vaijerit (283g), vaihtajat (160g+225g), takanapa (350g), takapakka (296g) = ~2176g

Pinion-vaihdelaatikko: Pinion P1.18 ja vaijerit (2640g), vaihtaja (96g), kammet (420g), takanapa (303g), eturatas (37g), takaratas (42g), c-plate (235g) = ~3538g

Hinta

Toistaiseksi Pinion -vaihteistoa saa ainoastaan valmiiden pyörien ja runkosettien mukana tietyiltä valmistajilta. Systeemin hinta voi siis hieman vaihdella valmistajasta riippuen. Tout Terrainin hinnastossa Silk Road -mallin Gold-versio Rohloffilla maksaa 3390 euroa ja Pinionilla 4490 euroa. Kokonaisen pyörän hinnassa eroa on siis huomattavasti Rohloffiin verrattuna. Uusimmasta teknologiasta joutuu yleensä maksamaan kovan hinnan, mutta todennäköisesti hintaero tulee kapenemaan jatkossa Pinionin yleistyttyä.

Pinionin tulevaisuus

Jää nähtäväksi, että miten Pinion muuttaa pyöräteknologian pelikenttää. Tulevaisuudessa järjestelmä tulee varmasti kevenemään ja sen hintakin luultavasti tippuu hieman. Aallon harjalla nyt purjehtivien pyörävalmistajien joukko tulee kasvamaan ja sitä kautta Pinionia alkaa toivottavasti näkyä liikenteessä Suomessakin.

Pinion vs. Rohloff

+ Enemmän vaihteita ja kattavammat välitykset
+ Pienemmät välit vaihteiden välillä
+ Laatikko on helppo vaihtaa (kiekon kasaamiseen verrattuna)

- Vaatii erikoisvalmisteisen rungon
- Painava
- Leveämpi Q-factor (kammesta kampeen leveys)
- Hinta?

Tällä hetkellä saatavilla olevia Pinion -pyöriä

Endorfin: Marathon
Nicolai: Enduro
Tout Terrain: Silkroad Xplore, Travel
Protobike: E-Bike
Winora Group: Trekking
Jeronimo Cycles: Titanium
Mi Tech: 29” Marathon
Alutech: Enduro, All Mountain
FXX Cycles: City, Urban
Patria: Trekking, City

Leave a comment

Facebook

Pikavalikko

Yhteistyössä