Pyörämatkailu.com testaa: Continental Travel Contact -renkaat

/ Leave a comment

Pyörämatkailu.com testasi Continental Travel Contact -renkaita reilun vuoden ajan vaihtelevissa olosuhteissa. Renkaat toimivat erittäin hyvin, sillä niiden suunnittelussa on huomiotu erityisesti pyörämatkailijoiden tarpeita. Testikäytössä oli Travel Contactien 26-tuumainen versio, joka oli leveydeltään 1.75 -tuumaa. Kyseessä ei ollut tieteellisin menetelmin suoritettu testi vaan normaaliin havainnointiin perustuva kestotesti.

Continental pyysi Travel Contactien suunnitteluun asiantuntija-apua saksalaiselta pitkän linjan pyörämatkailijalta Tillmann Walthalerilta. Walthaler on pyöräillyt jo 70-luvulta lähtien ja kilometrejä mittarissa on yli 250 000. Suunnittelun lähtökohtana oli hyvin rullaava, hyvän kantokyvyn omaava, kestävä ja riittävän monipuolinen rengas.

 

Pyörämatkailu.com Continental Travel Contact

Continental Travel Contact -renkaat

 

Travel Contactien kuviointi on renkaan keskiosassa melko sileä rullaavuuden maksimoimiseksi. Kuvioinnin hyvänä puolena rullavuuden lisäksi on se, että renkaat ovat hiljaiset. Niillä ajettaessa ei kuulu nappuloiden hurinaa asfaltilla. Renkaiden sivuilla olevat ”Endless Edge” -nappulat eivät kosketa tien pintaa tasaisella alustalla, mutta tarjoavat lisää pitoa soralle tai pehmeämpään maastoon siirryttäessä. Renkaiden pistosuojauksesta huolehtii SafetySystem -kerros, joka pitää sisällään kevlaria. Renkaiden sivuvalleissa käytetään DuraSkin -suojausta.

Renkaita testattiin pitkällä pyörämatkalla, jolla ne saivat raskaasti lastatun pyörän painon lisäksi kokea monenlaisia tienpintoja ja sääolosuhteita. Pääosa kilometreistä ajettiin päällystetyillä teillä, mutta matkalle osui myös pidempiä soratiepätkiä ja helppoja polkuja. Travel Contactit toimivat erittäin hyvin lähes kaikissa olosuhteissa. Rullaavuutta ja pitoa riitti sekä asfaltilla että soralla. Ainoat sääolosuhteet, joissa pidon suhteen oli toivomisen varaa sattuivat talvella. Lumella ja jäällä ajettaessa renkaiden kuviointi ei ole riittävä, joten talvirenkaiksi Travel Contacteja ei kannata hankkia.

 

Mud is the enemy

Sofia Rush Hour

 

Renkaat kestivät käytössä kiitettävästi. Pitkällä matkalla sattui muutamia puhkeamisia, mutta suurin osa niistä menee enemmän huonon tuurin kuin renkaiden piikkiin. Puhkeamisia sattui esimerkiksi naulaan ajettaessa ja ison lasinpalan leikatessa reiän renkaan sivuvalliin. Matka kuitenkin jatkui, kun rengas saatiin teipattua sisäpuolelta ilmastointiteipillä. Viritys kesti noin 2000 kilometriä. Travel Contactien paino pyritty pitämään kurissa ja näin ollen sivuvallien suojaus on kulutuspintaa ohuempi.

 

Pierced tire

Nail that caused the puncture

 

Travel Contactien kulutuskestävyyttä ei myöskään voi moittia. Takarengas vaihtui noin 8600 kilometrin kohdalla ja eturenkaalla mentiin vielä 4000 kilometriä sen jälkeen. Tämä siis lastatulla pyörällä ajettaessa eli normaalissa työmatkakäytössä renkaan voi olettaa kestävän vielä pidempään. Renkaat olivat vaihdettaessa kuluneet sileiksi, mutta niillä olisi voinut ajaa vielä kauemminkin.

Pyörämatkailu.com Continental Travel Contact -rengas 12 600 kilometrin jälkeen

Continental Travel Contact -rengas 12 600 kilometrin jälkeen.

 

Travel Contacteja saa sekä 26- että 28-tuumaisille kiekoille sopivana. Eri leveyksiä on tarjolla muutamia ja kaikki niistä ovat leveähköjä. Kyseessä on kuitenkin pyörämatkailuun ja yleiskäyttöön suunniteltu rengas eikä se sovi esimerkiksi maantiepyörään. Continentalin valikoimiin kuuluu nykyisin myös kokoontaittuva malli eli Travel Contactin voi ottaa mukaan pidemmälle reissulle vararenkaaksi.

Kaiken kaikkiaan Continental Travel Contact on erittäin hyvä rengas pyörämatkailuun sekä työmatka- tai kaupunkiajoon. Pieninä miinuksina voidaan mainita renkaiden sivuvallien kestävyys ja pito talvikeleillä, mutta tiedossa on toki se, että renkaita ei varsinaisesti ole tarkoitettu talviajoon.

+ Rullaavuus
+ Kulutuskestävyys
+ Pistosuojaus
+ Hiljaisuus
+ Kohtuullinen hinta

– Pito talviolosuhteissa
– Sivuvallien pistosuojaus

 

Seuraavasta taulukosta selviävät rengaskokojen ja renkaiden painojen lisäksi suositellut paineet.

Image Description

 

Continental -renkaiden maahantuoja on PowerFactory.

Leave a comment

Facebook

Pikavalikko

Yhteistyössä