Thule Pack ’N Pedal -mallisto

/ Leave a comment

Pyörätelineistään tunnettu Thule on laajentanut tuotevalikoimaansa pyöräilyn puolelle. Yritys on esitellyt uuden 20-osaisen ”Pack ’N Pedal” laukku- ja telinemallistonsa ja on jo luvannut laajentaa sitä ensi vuonna.

Thule tuli mukaan pyöräbisnekseen yritysostojen kautta. Yhtiö osti erilaisia laukkuja ja suojakoteloita valmistajaneen Case Logicin vuonna 2007. Vuonna 2010 esiteltiin Thule-merkillä myytävä matkalaukkumallisto. Kipinä pyörälaukkujen kehittämiseen löytyi yrityksen pyöräilystä innostuneen henkilöstön keskuudesta. Ajatuksena oli kehitellä uusia ideoita tavaran kuljettamiseen pyörän päällä. Toisena tavoitteena suunnittelussa oli löytää parempia ratkaisuja työmatkapyöräilyyn myös sellaisille ihmisille, jotka eivät ole aktiivipyöräilijöitä.

Thule ei aloittanut suunnittelua aivan tyhjältä pöydältä, sillä se hankki oikeudet uusi-seelantilaisen Freeloadin tavaratelineisiin. Freeloadin kehittämät kiinnitysratkaisut ovat erinomaisia, mutta pienellä yrityksellä ei ollut mahdollisuutta saada tuotteita maailmanlaajuisille markkinoille. Laukkumalliston tuotekehitys kesti yhteensä puolitoista vuotta.

Malliston tavaratelineet voidaan kiinnittää mihin tahansa runkoon niiden nerokkaan kiinnityssysteemin ansiosta. Alumiinista ja muovista valmistetut telineet kiinnitetään runkoon hihnakiinnityksellä. Telineiden mukana tulee ohjeet eri runkomateriaaleille suositelluista vääntömomenteista ja niiden mukaan telineet soveltuvat myös kiinnitettäväksi myös hiilikuiturunkoon. Telineiden kantokyky on 50 kg.Pyörälaukkujen pääasiallisena materiaalina on käytetty corduraa ja laukut ovat luokiteltu säänkestäviksi. Sivulaukkujen kiinnitysratkaisu vaikuttaa mielenkiintoiselta: normaalin pikakiinnityksen lisäksi laukkuja pitää paikallaan voimakas magneetti. Kiinnitystavan ansiosta laukkujen paikkaa telineessä voi säätää isollekin tohvelille sopivaksi ja jos säätövara ei riitä, niin tavaratelineeseen on saatavilla jatkopalat. Magneetti voi käytännössä aiheuttaa ongelmia kannettavan tietokoneen kovalevyn kanssa ja sen tietokoneen pakkamiseen suositellaan erityistä varovaisuutta. Laukuissa on myös läpikuultavat sivutaskut, jonne voi laittaa heijastimen tai takavalot.

Sarjaan kuuluu sivulaukkujen lisäksi erilaisia ohjaustankolaukkuja (mm. tankolaukku iPadille) ja satulalaukku. Ohjaustankolaukkujen teline mahdollistaa kahden erilaisen laukun kiinnittämisen samanaikaisesti (esim. tankolaukku ja iPad-case). Pienemmässä tankolaukussa on erillinen läpinäkyvä tasku älypuhelimelle. Satulalaukussa kaikki työkaulut ovat helposti saatavilla erillisessä rullattavassa taskussa.

Thule ei ole julkaissut malliston tuotteiden hintoja, mutta ne tulevat melko varmasti sijoittumaan hintahaitarin yläpäähän. Yhtiö on luvannut tuoda markkinoille edullisemman malliston tulevaisuudessa.

Leave a comment

Facebook

Pikavalikko

Yhteistyössä