Yöpyminen

Pyörämatkailijalla useita vaihtoehtoja yöpymisen suhteen. Yöpymistavan valintaan vaikuttavat mukana olevat varusteet, budjetti ja matkailijan mukavuudenhalu.

Leiriytyminen

Jos matkalle mukaan lähtee teltta ja muut leiriytymisvarusteet, on yösijan löytäminen melko mutkatonta. Telttailu on varusteiden hankinnan jälkeen ilmaista, joten se on hyvä tapa säästää rahaa matkalla. Kannattaa selvittää etukäteen matkakohteena olevien maiden lainsäädäntö ja paikalliset ”jokamiehenoikeudet”.

Couchsurfing & Warmshowers

Sohvasurffaus alkaa olla tuttu käsite monelle omatoimiselle matkailijalle. Couchsurfing.org on maailman suurin matkailuyhteisö, jonka muodostavat miljoonat käyttäjät yli 230 maassa. Sivusto toimii vapaaehtoispohjalta eli yöpyminen ei maksa mitään.

Pyörämatkailijoille suunnattu Warmshowers.org on käytännössä samanlainen palvelu kuin Couchsurfing. Pyöräilijät kuitenkin tietävät toisten pyörämatkailijoiden tarpeet parhaiten. Usein yhteinen sävel löytyy nopeasti ja matkakokemuksien vaihtaminen on mukavaa. Paikallisilta pyöräilijöiltä saa myös hyviä vinkkejä reittien, pyöräkauppojen yms. suhteen.

Leirintäalueet

Leirintäalueet tarjoavat pyörämatkailijalle tarpeellisia palveluita ja ovat siinä mielessä hyödyllisiä yöpymispaikkoja. Telttapaikka ei ole kovin kallis ja pyörästä ei tarvitse yleensä maksaa erikseen. Palveluihin kuuluvat ainakin peseytymis- ja ruoanlaitto-, ja pyykinpesumahdollisuudet. Alueilta löytää myös pistorasioita laitteiden lataamista varten. Hyvin varustelluilta leirintäalueilta voi löytyä myös mukavia ylellisyyksiä kuten sauna ja uintimahdollisuus.

Leirintäalueet Suomessa

Leirintäalueet Euroopassa

Hotellit, hostellit ja majatalot

Kevyemmällä varustuksella liikkeellä oleva luottokorttimatkailija yöpyy yleensä hotellissa tai majatalossa. Tämä vaihtoehto rasittaa matkabudjettia eniten, mutta tarjoaa eniten mukavuutta matkalla. Hotellien vertailun ja varaukset hoitaa helpoiten netin välityksellä. Alla muutamia linkkejä etsinnän helpottamiseksi.

Hotelleja

Joskus sopivan majapaikan etsiminen vie aikaa ja energiaa. Hotellivaihtoehtoja voi helposti vertailla esimerkiksi useita eri hakupalveluita yhdistävän Trivagon sivuilta. Trivago on maailman kattavin hotellivertailusivusto, joka hakee tiedot yli sadalta varaussivustolta.

Muita hyviä varaussivustoja:
www.booking.com

www.hotels.com

Hostelleja

www.hostels.com

www.hostelworld.com

www.hostelbookers.com

Bed & Breakfast

www.bedandbreakfastworld.com

www.bedandbreakfast.com

 

 

 

Facebook

Pikavalikko

Yhteistyössä