Zefal Spy -sivupeili

/ Leave a comment

Zefal Spy

Vilkasliikenteisten maanteiden varsilla tai kaupunkien keskustoissa pyöräillessään pyörämatkailija joutuu usein tilanteisiin, joissa sivupeilistä on hyötyä. Peili lisää pyöräilijän tietoisuutta takana tulevasta liikenteestä ja voi parhaimmassa tapauksessa pelastaa vakavalta onnettomuudelta.

Zefal Spy –sivupeili kiinnittyy pyörän ohjaustankoon tai vaakaputkeen kuminauhasysteemin avulla ilman minkäänlaisia työkaluja.  Peilin saa kiinnitettyä ja irrotettua muutamassa sekunnissa eikä se jätä jälkiä ohjaustankoon. Peilin voi kiinnittää sekä suoraan ohjaustankoon että maantietankoon. Maantietangon kohdalla optimaalista kiinnityspaikkaa joutuu hakemaan hieman kauemmin.

Valmistajan mukaan peili on valmistettu ”särkymättömästä kromatusta muovista”. Särkymättömyydestä ei ole minkäänlaista näyttöä, mutta testikappale on kestänyt hyvin pääosin kiinnityssysteemin ansiosta. Peili on raapinut seinää pyörää pysäköitäessä seinän viereen ja se on kestänyt myös kaatumisia. Kiinnitystapa on riittävän löysä ja isku ainoastaan kääntää kuminauhalla kiinnitetyn peilin ohjaustangon suuntaisesti.

Zefal Spy on pienikokoinen eikä se tunnu kömpelöltä päivittäisessä käytössä. Peilin asentoa voi säätää riittävän hyvin joka suuntaan ja säätäminen on mutkatonta myös ajon aikana. Joissakin tapauksissa (kapea ohjaustanko ja sivulaukut takana) peili ei ulotu riittävän kauas sivulle ja sivulaukut voivat peittää näkymää taakse.

 

+ kätevä kiinnityssysteemi

+ tärinävaimennettu

+ pieni

+ kevyt (ilmoitettu paino 25 g)

+ edullinen

 

+ löysä kiinnitys = peili ei rikkoudu iskuista

-  löysä kiinnitys = peilin asennon joutuu hakemaan joka kerta uudestaan

 

 

Leave a comment

Facebook

Pikavalikko

Yhteistyössä