Jukka Salminen

Turkey 2007

Maailmanmatkaaja Jukka Salminen aloitti ensimmäisen pitkän pyörämatkansa vuonna 2005. Kuuden vuoden aikana poljettuja kilometrejä kertyi yhteensä yli 61 000. Matka vei Jukan Kaakkois-Aasiasta Australian kautta Eurooppaan. Lyhyen hengähdystauon jälkeen Jukka pyöräili Afrikan halki Egyptistä Etelä-Afrikkaan. Maailmanympärimatka päättyi Pohjois-Amerikan läpi poljetun etapin jälkeen Meksikoon.

Taustaa

Sinulla on urheilutausta. Harrastitko pyöräilyä?

Juu, harrastin kyllä maantiepyöräilyä melko paljonkin hiihdon ja juoksun ohella nuorempana, mutta viimeisenä kahtena vuotena ennen ”Pyörällä maailman ympäri” -projektia pyöräilyt jäivät vähiin heikon terveyden vuoksi.

Miten tutustuit pyörämatkailuun?

Noin 11-vuotiaana tein ensimmäisen lyhyen pyörämatkan Ahvenanmaalla. ”Pyörällä maailman ympäri” -retki oli ensimmäinen pidempi ja ulkomaille suuntautunut matka

Miten oman matkasi suunnittelu sai alkunsa? Mikä motivoi lähtemään?

Kärsin unettomuudesta parin vuoden ajan ja opiskeluni eivät sujuneet. Päätin pitää välivuoden ja matkata Kaakkois-Aasiassa pyörällä hyvin rauhalliseen tahtiin noin 10 kuukautta. Kuusi viikkoa ennen lähtöä luin karttaa ja päätin sittenkin kiertää koko maailman. Peruutin paluulennon Bangkokista ja vaihdoin suunnitelman kuuden vuoden mittaiseksi, kun voimani alkoivat jo palautua.

 

Varusteet

Miten päädyit valitsemaan pyöräksesi maastopyörän?

Minulla oli pyöräkellarissa vankkarunkoinen maastopyörä ja rahanpuutteessa en voinut edes ajatella muita vaihtoehtoja. Pyörä toimikin matkaamisessa oikein hyvin.

Millaisia muutoksia teit pyörääsi?

Vaihdoin joustokeulan jäykkään. Ruuvasin runkoon tavaratelineet. Korvasin maastorenkaat matkakumeilla ja ostin peppuni alle mukavan Brooks-nahkasatulan.

Osa varusteitasi vaihtui uusien yhteistyökumppaneiden myötä. Oliko sponsorien hankkiminen hankalaa?

Ei ollut. Kuuden kuukauden jälkeen minulta olivat rahat loppu ja Australiasta käsin aloin etsiä varustesponsoreita ja lehtiä joihin myydä matkatarinoita. Haluni toteutui ja matkani jatkui ”ammattimaisesti”.

Käytit isoja sivulaukkuja sekä takana että edessä. Paljonko pyörän päällä olevat varusteet painoivat yhteensä? Koitko painon ongelmaksi matkalla?

Edessä olevissa laukuissa säilytin aina kaikkea kevyttä. Vaikka takalaukuissa säilytin kaiken painavan, pyrin pitämään nekin aina mahdollisimman kevyinä karsimalla kaiken turhan pois, jotta vuoristoissa painosta ei aiheutuisi harmeja hitauden ja rasitusvammojen muodossa.

Millaisia teknisiä ongelmia sinulla oli matkan aikana?

Ainut harmia aiheuttanut rikkoutuminen oli takavaihtajan korvakkeen katkeaminen Indonesiassa. Jouduin polkemaan muutaman päivän yhdellä vaihteella, sillä en pyöräkorjaajan neuvosta huolimatta ollut ottanut varakorvaketta matkaan mukaan?

 

Matkalla

Kuinka pitkälle eteenpäin suunnittelit matkareittisi?

Minulla ei ollut lainkaan lukkoon lyötyjä suunnitelmia. Kuitenkin usein mietin etukäteen missä paikassa pitäisin seuraavan muutaman päivän lepotauon ja sen mukaan hahmotin tulevien päivien reittejä ja voimankäyttöä.

Oliko alusta asti selvää, että haluat polkea jokaisessa maanosassa?

Kyllä.

Matkasi keskeytyi selkäongelmien vuoksi. Johtuivatko ongelmat pyöräilystä?

Kärsin selkävaivasta jo ennen matkaa, eikä sen voi sanoa johtuneen suoranaisesti pyöräilystä. Enemmänkin se saattoi johtua kokonaisvaltaisesta kehon käytöllisestä väkivallasta.

Mitkä olivat hienoimpia hetkiä matkalla?

Jokainen hetki alusta loppuun. Kuinka voisi olla toisin?

Matkalle mahtui varmasti myös vaikeita hetkiä. Millaisia ne olivat?

Yksikään hetki ei ollut vaikeampi kuin toinen. Toki keho ei tuntunut aina mukavalta, esimerkiksi syrjäisessä Afrikassa kun selkääni sattui ja en saanut nukuttua. Jouduin kuitenkin keskittymään niinäkin hetkinä vain tilanteen mukaiseen toimintaan, joten eivät ne siten eronneet mitenkään kivuttomista hetkistä.

Matkustit suurimman osan ajasta yksin. Millaisia ajatuksia sinulla on aiheesta? Koitko olosi yksinäiseksi? Pelottiko koskaan?

Yksin matkustaminen oli ihan kivaa.

Mistä maista pidit eniten? Minne et matkustaisi uudestaan?

Kaikki maat olivat täydellisiä.

 

Turkey 2007

 

Kirjoittaminen ja valokuvaus

Kirjoitit matkan aikana blogia ja saimme lukea matkatarinoitasi myös Fillari-lehdestä. Oliko kirjoitustyölle helppoa löytää aikaa?

Sain juttuni aina ajalleen perille.

Blogisi sävy muuttui matkan edetessä syvällisempään ja pohdiskelevampaan suuntaan. Oliko tyylin muutos tietoinen valinta?

Ei ollut.

Valokuviesi taso parani huomattavasti matkan aikana. Opettelitko valokuvausta tietoisesti?

Jos kuvieni taso mielestäsi parani, kenties se tapahtui vain kokemuksen karttumisen myötä, sillä ennen matkaa en ollut valokuvannut lainkaan.

 

Matkan jälkeen

Päätit palata Suomeen ennen Etelä-Amerikan valloitusta. Mistä tiesit, että on oikea aika päättää matka? Tuntuuko siltä, että matka jäi kesken?

Kuulin ajatuksen, että matka on loppu. Matka päättyi siihen.

Muuttiko tehty matka Jukka Salmista? Miten?

Ei. Se olisi mahdottomuus.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on? Onko suunnitteilla uusia seikkailuja?

Kahtellaan mitä tapahtuu.

Millaisia neuvoja antaisit pitkää pyörämatkaa suunnitteleville?

Annan kysyville mielelläni teknisiä vinkkejä varusteiden valintaan.

 

Kuvat: Jukka Salminen
Lue lisää: Maailmanmatkaaja Jukka Salminen

 

Leave a comment

Facebook

Pikavalikko

Yhteistyössä