Vinkkejä pyörämatkailijalle

/ Leave a comment

Kaikkea ei aina tule ajatelleeksi itse. Muutamia pieniä varustevinkkejä pyörämatkailijalle.

”Käsijarru”

Vanhasta pyöränkumista voidaan leikata ohuita kumilenkkejä, joita voi käyttää käsijarrun tavoin lukitsemaan jarrut. Näin pyörän saa pysymään paremmin paikallaan. Tämä keino osoittautui tarpeelliseksi lautalla, jossa lattian kaltevuuden takia pyörä ei meinannut pysyä pystyssä. Lenkit voi jättää ohjaustankoon, jossa ne pysyvät tallessa ja josta ne saa nopeasti käyttöön.

Hinausköysi

Tavallisella mustekalalla voi hinata väsynyttä matkakumppania. Mustekalan voi kiinnittää esimerkiksi edellä menevän pyörän tavaratelineestä takana tulevan etutelineeseen tai johonkin muuhun tukevaan osaan. Pienikin vetoapu auttaa jaksamaan paremmin. Tätä keinoa käytetään mm. pitkien seikkailu-urheilukilpailuiden pyöräily- ja juoksuosuuksilla.

Tavaraverkko

Tavallista mustekalaa käytetään usein tavaroiden kiinnittämiseen tavaratelineelle. Jos pyörän päällä on jo paljon tavaraa, tavaraverkko (cargo net) on kätevä apuväline, koska sen alle mahtuu laukun lisäksi useita pienempiä tavaroita. Verkkoa voi käyttää esimerkiksi kosteiden vaatteiden kuivattamiseen ajon aikana tai vaikka ruokatavaroiden kuljettamiseen. Tavaraverkkoja saa hyvin varustetusta pyöräliikkestä, mutta todennäiköisemmin sellaisen löytää moottoripyöräkaupasta.

Leave a comment

Facebook

Pikavalikko

Yhteistyössä