Surly Long Haul Trucker – luotettava kuormajuhta

/ Leave a comment

Surly Long Haul Trucker

 

Klassikon aseman saavuttanutta Surlyn Long Haul Truckeria on monessa yhteydessä tituleerattu parhaaksi markkinoilla olevaksi sarjavalmisteiseksi retkipyöräksi. Etenkin silloin, kun otetaan huomioon hintaluokka ja kyseisen mallin saatavuus maailmanlaajuisesti. Tässä sarjassa podiumille on tunkua, mutta Long Haul Trucker ansaitsee paikkansa kärkikastissa.

Runko

Long Haul Truckerin suunnittelussa on panostettu käytännöllisyyteen ja luotettavuuteen eikä niinkään teknisiin hienouksiin tai näyttävään ulkonäköön. Kaiken perustana on 4130 CrMo-putkesta valmistettu tuplaohennettu teräsrunko. Koska rungon putket ovat halkaisijaltaan suurehkoja ja seinämät paksuja, rungon painoa ei voi verrata kevyisiin teräsrunkoisiin maantie- tai radonneur-pyöriin. Tukeva runko on suunniteltu ensisijaisesti raskaan lastin kuljettamista varten. Käyttötarkoitus on otettu huomioon myös runkogeometriassa, sillä keskiö on hieman normaalia alempana ja pitkät takahaarukan alaputket pidentävät akseliväliä. Pyörän ajotuntuma on siten vakaampi ja mukavampi myös lastattuna.

Long Haul Trucker -runko

Runkokokoja on saatavilla kiitettävästi aina pienimmästä 42 cm rungosta 64 senttiseen jättiläiseen. Yhtenä LHT:n erikoisuutena voidaan pitää mahdollisuutta valita pyörä joko 26” tai 28” (700c) kiekoilla. 28” kiekot on mahdollista valita 56cm-runkokoosta ylöspäin. Pienemmät 26-tuumaiset kiekot voidaan rakentaa erittäin tukeviksi ja yksi syy pienemmän kiekkokoon valintaan voi olla mm. se, että kyseiselle koolle on helpompaa löytää varaosia myös kaukomailla reissatessa.

LHT:n haarukoista on tehty niin leveitä, että niissä mahtuu pyörimään leveät renkaat lokasuojien kanssa. Suositellut maksimikoot ovat 2.1″ 26″-kiekoille ja 42 mm 28″-kiekoille (45 mm ilman lokasuojia). Leveistä renkaista on etua erityisesti huonommilla teillä ja poluilla ajettaessa, sillä ne parantavat pitoa ja suodattavat tärinöitä ajomukavuutta lisäten. Rungossa on otettu huomioon pyörämatkailijan tarpeita myös kiinnityspaikkojen osalta. Kunnollisen retkipyörän runkoon kuuluvat luonnollisesti valmiit kiinnityspaikat tavaratelineille ja lokasuojille. Pullotelinepaikkoja on kolme kappaletta ja kiinnityspaikat varapinnoille lisäävät mukavasti turvallisuudentunnetta pitkillä reissuilla.

Varustelu

Long Haul Truckeria myydään sekä valmiina pyöränä että runkosettinä. Valmiin paketin osavalinnoissa on keskitytty hyväksi havaittuihin ja toimiviin osiin, mutta komponenteista huomaa, että valmistaja on halunnut pitää kokonaisen pyörän hinnan valitussa hintaluokassa. Kiekot, vaihtajat, kammet ja kahvat ovat hyvää perustasoa. Putkiosat toimivat myös riittävän hyvin. Tektron cantilever-jarrut pysäyttävät oikein säädettynä kevyen pyörän tehokkaasti, mutta täydessä lastissa olevan pyörän kohdalla lisäteho ei olisi ollenkaan pahitteeksi. Vakiosatula on siedettävä, mutta useita tunteja päivässä satulassa viettäville se on luultavasti ensimmäinen päivittämisen arvoinen kohde. Pyörän mukana tulevat renkaat toimivat hyvin yleiskäytössä, mutta parempiakin vaihtoehtoja löytyy markkinoilta (käyttötarkoituksesta riippuen).

Triplakammet ja maastopakka takaavat sen, että retkikäyttöön tarkoitetun pyörän välitykset riittävät jyrkempiinkin nousuihin. Tangonpäävaihtajat ovat helppokäyttöiset ja niiden huoltaminen on melko yksinkertaista. Ne ovat myös selvästi edullisemmat yhdistelmäkahvoihin verrattuna. Tottumattomalle vaihtaminen voi tuntua kankealta alussa, mutta tangopäävaihtajiin tottuu melko nopeasti.

Joistakin muista retkipyöristä poiketen, valmiina pakettina ostetun Long Haul Truckerin mukana ei tule tavaratelineitä. Telineet nostaisivat pyörän hintaa jonkin verran ja valmistaja on ajatellut, että käyttäjät voivat hankkia tarvitsemansa telineet omien mieltymystensä mukaan.

Viimeistely ja ulkonäkö

Rungon viimeistelyssä ei ole moitteen sijaa. Hitsaussaumat ovat sileitä ja maalipinta on virheetön. Tarrat ovat maalipinnan päällä ja ne voivat rispaantua ajan mittaan. Toisaalta, jos ei välitä logotarroista, ne voi poistaa suhteellisen helposti.

Pyörän ulkonäkö on pelkistetty ja se on omiaan korostamaan valmistajan ”form follows function” -periaatetta. Värivaihtoehtoja on yleensä tarjolla vuosittain vain pari kappaletta. Usein toinen niistä väreistä on musta, joten kirkkaiden värien ystävät joutuvat maalauttamaan pyöränsä jälkikäteen. Pelkistetystä ulkonäöstä voi olla hyötyä, sillä asiaan vihkiytymätön pitkäkyntinen ei välttämättä kiinnitä huomiota tavallisen näköiseen pyörään.

Johtopäätökset

Vakio-osilla ajaa normaaleja huoltotoimenpiteitä tekemällä useita tuhansia kilometrejä. Hyvä lähestymistapa on ostaa valmis paketti ja päivitellä osia tarpeen mukaan. Runkosetin hankkimalla ja osat itse valitsemalla Long Haul Truckerista voidaan rakentaa unelmapyörä retkikäyttöön. Surly on hiljattain lisännyt tuotevalikoimaansa Disc Trucker -mallin, joka on käytännössä sama pyörä levyjarruilla varustettuna. Tämä malli on hieman tavallista Long Haul Truckeria kalliimpi, mutta varteenotettava vaihtoehto erinomaista retkipyörää etsiville.

Komponenttivalinnoissa tehdyistä kompromisseista huolimatta valmiiseen pyörään sijoittamalla saa rahoille vastinetta ja luotettavan, joskin vähäpuheisen, matkatoverin vuosiksi eteenpäin. Kaiken kaikkiaan Long Haul Trucker on konstailematon järkipyörä, joka ei jätä tienvarteen pitkilläkään matkoilla.

Plussat:

+ Tukeva teräsrunko
+ Ajomukavuus
+ Mahdollisuus valita kiekkojen koko (ei mahdollista kaikkien runkokokojen kohdalla)
+ Vakaa ohjattavuus
+ Kiinnityspaikat
+ Kattavat välitykset
+ Vahvat 36-pinnaiset kiekot
+ Kohtuullinen hinta
+ Runsas kokovalikoima
+ Rohloff-yhteensopivuus (adapterilla)

Miinukset:

- Vakiosatula
- Vakiojarrujen teho

+/- Ulkonäkö: Pelkistetty ulkonäkö ei ole kaikkien mieleen, mutta vaatimattoman näköinen pyörä ei myöskään houkuttele varkaita.
+/- Paino: Runko ei ole höyhenenkevyt, mutta käyttötarkoitus huomioon ottaen sen suunnittelussa on panostettu luotettavuuteen.
+/- Mukana ei tule tavaratelineitä: Jokaisella on kuitenkin mahdollisuus hankkia telineet tarpeidensa mukaan.
+/- Ohjaustanko ja muut putkiosat: Osat ovat toimivia, mutta saattavat vaatia päivitystä mieltymysten mukaan. Helposti vaihdettavissa.

Suositeltavat päivitykset valmiina ostettuun pyörään:

Jarrut
Satula
Renkaat

Surly Long Haul Trucker Complete (2012)

Runko: Surly Long Haul Trucker, 100% Surly 4130 CroMoly terästä. Pääosin kaksoisohennettu. TIG-hitsatut saumat.
Haarukka: Surly Long Haul Trucker, 100% CroMoly terästä, katkaisematon ohjainputki (1-1/8″ threadless)

Kammet: Andel RSC6, 26/36/48t. Square taper. Hopea.
Keskiö: Shimano UN-54, Square taper. 68 x 118mm
Etuvaihtaja: Shimano Sora, FD-3403. Hopea.
Takavaihtaja: Shimano LX, T661SGS. Musta.
Takapakka: Shimano HG-50, 11-13-15-17-20-23-26-30-34t
Ketju: SRAM PC-971, Hopea. 116 linkkiä

Ohjainlaakeri: Cane Creek 40, 1-1/8″ threadless. Musta.
Jarrut: Tektro CR720 cantilever. Hopea.
Jarrukahvat: Tektro RL341 -kahvat pienille käsille 42, 46 ja 50 cm -kokoisissa pyörissä. RL340 -standardikahvat kaikissa muissa.
Vaihtajan vivut: Shimano -tangonpäävaihtajat, SL-BS77 2/3 x (9-speed, friction setting)
Stemmi: Kalloy AS-009, 26.0mm tangolle. Alumiini. 4-bolt face. Hopea.
Ohjaustanko: PMT, Hopea.
Satula: WTB SST Comp, Teräskiskot. Musta vinyyli.
Satulatolppa: Kalloy SP-248D, 27.2mm. 300mm. Hopea.
Muuta: Surlyn ruostumattomasta teräksestä valmistettu satulatolpan kiristin, 14g DT Swiss -pinnat. Mukava tankoteippi.

Vanteet: (26″) Alex Adventurer, 36h. Double wall. Eyeletted. Musta.
Vanteet: (700c) Alex Adventurer, 36h. Double wall. Eyeletted. Musta.
Etunapa: Shimano LX, T660. 36h. Ei levyjarruille. Hopea.
Takanapa: Shimano LX, T660. 36h. Ei levyjarruille. 135mm O.L.D. Silver
Renkaat: (26″) Michelin City, 26 x 1.85″. Wire bead. Musta.
Renkaat: (700c) Continental Contact, 700c x 37mm. Wire bead. Musta.

Leave a comment

Facebook

Pikavalikko

Yhteistyössä