Vinkki tavaratelineen suojaamiseen (ja Ortlieb-laukkujen spacerit kadottaneille)

/ Leave a comment

Ajan saatossa pyörälaukut hankaavat tavaratelineitä ja rikkovat maalipinnan ellei telineitä ole suojattu asianmukaisesti. Tavaratelineet voivat ruostua näistä kohdista. Telinevalmistaja Tubus rauhoittelee huolestuneita ilmoittaen, että kyseessä on vain kosmeettinen pintaruoste eikä heille ole koskaan tullut vastaan heidän valmistamaansa puhkiruostunutta tavaratelinettä.

Kulunut Tubus -tavarateline

Kulunut Tubus -tavarateline

Tavaratelineiden suojaamiseen on saatavilla kaupallisia tuotteita kuten Tubuksen valmistama erittäin kestävä suojakalvo.

Tässä artikkelissa esitellään toisenlainen kotikonsti ja/tai hätäratkaisu tavaratelineiden suojaamiseen. Idea sai alkunsa hävinneestä Ortlieb-pyörälaukun sovitekappaleesta (”top hook insert” / ”spacer”). Ortliebin laukut on tehty yhteensopiviksi mahdollisimman monien tavaratelineiden kanssa ja siksi ne toimitetaan erikokoisten sovitekappaleiden kanssa. Tubuksen telineitä käyttävät varustavat sivulaukkujensa kiinnityskoukut 10 mm:n sovitekappaleilla. Nämä spacerit löystyvät ajan mittaan ja saattavat pudota matkasta. Se ei ole suotavaa, sillä ilman sovitekappaletta laukku saattaa irrota telineestä kuoppaan ajettaessa ja tämä voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa kaatumisen.
 

Ongelmaan on pari helppoa ratkaisua:

1. Liimaa sovitekappaleet laukkujen koukkuihin tehokkaalla liimalla.

2. Korvaa sovitekappaleet kokonaan askartelemalla tavaratelineisiin kiinteät spacerit.

 

Kiinteän spacerin askartelu

Spacerin voi korvata kumiputkella.

Spacerin voi korvata kumiputkella.

 

Mittaa kiinnityskoukkujen paikat laukun avulla.

Mittaa spacerien paikat laukun kiinnityskoukkujen avulla.

Teippaa palat kiinni kestävällä teipillä.

Teippaa palat kiinni kestävällä teipillä.

 

Viimeistele oman maun mukaan.

Viimeistele oman maun mukaan. Tässä tapauksessa käytettiin mustaa sähköteippiä, mutta kannattaa etsiä kestävämpää teippiä.


                 

Kyseessä ei ole välttämättä lopullinen ratkaisu, mutta toistaiseksi se on toiminut hyvin. Telineet kannattaa suojata jo hyvissä ajoin ennen matkaa, ettei kulumia pääse syntymään.

 
 
 

Leave a comment

Facebook

Pikavalikko

Yhteistyössä